Οι υπηρεσίες μας

Νοιαζόμαστε για την υγεία σας και την υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών
και μαζί μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο σας!

Το γραφείο μας παρέχει πληθώρα υπηρεσιών που ως σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση των προσωπικών σας αναγκών και επιθυμιών. Μπορείτε να επιλέξετε όποια υπηρεσία καλύπτει τη δική σας ανάγκη και να ξεκινήσουμε με σταθερά βήματα το μονοπάτι προς την αλλαγή συνηθειών, βελτίωση των τιμών των εξετάσεών μας, αλλαγή της σωματικής μας εικόνας και διάπλασης, αύξηση της απόδοσης μας στα αθλήματα, την αντιμετώπιση κλινικών ιδιαιτεροτήτων, την καλή θρέψη των νεογνών και την σωστή παιδική διατροφή με το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής.

Γνωρίστε περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε υπηρεσία ξεχωριστά, ανακαλύψτε τις ιδιαιτερότητες της καθεμιάς από αυτές και προχωρήστε στην διαδικασία κλεισίματος του δικού σας ραντεβού!

2023-10-18T22:19:52+03:00

Παχυσαρκία

Η διατροφή είναι ένας κρίσιμος παράγοντας στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πείνας και στην αύξηση του κορεσμού.

2023-10-18T22:46:07+03:00

Εξατομικευμένα Προγράμματα Διατροφής

Μια εξατομικευμένη υπηρεσία διατροφής προσφέρει μια μεθοδολογία σχεδιασμού διαιτολογίου που λαμβάνει υπόψη τη σύσταση του σώματος, τις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις του ατόμου.

2024-06-13T14:00:39+03:00

Αθλητική Διατροφή

Η αθλητική διατροφή είναι μια διατροφή που είναι σχεδιασμένη για να παρέχει σε κατάλληλο χρόνο την επιθυμητή ποσότητα θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται για τη βελτίωση της απόδοσης και της αντοχής στην άθληση.

2023-10-18T22:45:38+03:00

Online Συνεδρίες

Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε με την ίδια προσοχή και το ίδιο ενδιαφέρον στις διατροφικές σας αμφιβολίες ή ανάγκες σας μέσω της Online παρακολούθησης σε διαδικτυακές εφαρμογές απομακρυσμένης επικοινωνίας.

2023-10-18T22:31:47+03:00

Εκπλήρωση Στόχων

Το ταξίδι προς την αλλαγή συνηθειών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής σας είναι δικό σας και εσείς είστε οι μόνοι που μπορείτε να διαλέξετε τα άτομα που θα έχετε στο πλάι σας για να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Εδώ θα βρείτε απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις
που μπορεί να έχετε πριν την πρώτη σας επίσκεψη!

Εξαρτάται πάντα από τις ατομικές ανάγκες και το καθημερινό πρόγραμμα του κάθε ασθενούς. Θα διερευνήσουμε τις διατροφικές συνήθειες σας, τον αναμενόμενο στόχο σας και τις ειδικές ανάγκες σας όπως η ηλικία, το φύλο, ο βαθμός δραστηριότητας και οι ιατρικοί παράγοντες. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, θα προτείνουμε ένα εξατομικευμένο διατροφολογικό πλάνο, που περιλαμβάνει τις κατάλληλες ποσότητες τροφίμων και τα κατάλληλα χρονικά διαστήματα για τον καθένα.

Το ιδανικό βάρος είναι μια τιμή που καθορίζεται από διάφορους παράγοντες (ηλικία, φύλο, ύψος, σωματική σύνθεση και γενική υγεία) οπότε δε μπορεί να προσδιοριστεί χωρίς τις απαραίτητες πληροφορίες. Σε γενικές γραμμές, η μέση τιμή του εύρους φυσιολογικού ΔΜΣ (δείκτη μάζας σώματος) είναι το 21,7 και ως δεδομένο το ύψος σας, χρησιμοποιώντας τον τύπο ΔΜΣ= βάρος/ ύψος2 μπορούμε να βρούμε το ιδανικό σας βάρος χωρίς όμως να προσδιορίσουμε τις υπόλοιπες παραμέτρους. Μια ισορροπημένη διατροφή από έναν πιστοποιημένο διαιτολόγο, συστηματική σωματική δραστηριότητα και φυσιολογικός ύπνος, τα αποτελέσματα δε θα αργήσουν να επέλθουν.

Για να ξεκινήσετε μια διατροφική παρέμβαση με έναν διαιτολόγο πρέπει: Αρχικά να έχετε έναν στόχο και ένα κίνητρο για να σας ωθήσει στην επιτυχία. Έχοντας στο μυαλό μας το κίνητρο βαδίζουμε προς την επίτευξη του στόχου με πειθαρχία και συνέπεια. Αυτό σίγουρα θα μας βοηθήσει να έχουμε μια σταθερή πορεία προς την αλλαγή συνηθειών και μια επιτυχημένη διατροφική προσέγγιση!

Πρακτικά,

  • Καλό είναι να έχουμε κάποιες αιματολογικές και ορμονικές εξετάσεις του τελευταίου εξαμήνου.
  • Να είμαστε ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά το ιατρικό μας ιστορικό.
  • Να γνωρίζουμε ποιες είναι οι διατροφικές μας συνήθειες, οι προτιμήσεις και οι απέχθειες μας στο φαγητό.
  • Να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς
  • Να είμαστε διαθέσιμοι για συστηματική παρακολούθηση της προόδου μας

Το μέγεθος απώλεια βάρους ποικίλει ανάλογα τον μεταβολισμό του κάθε ατόμου, το ιατρικό ιστορικό και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) η ιδανική απώλεια βάρους σε εβδομαδιαία βάση κυμαίνεται στο 1% του συνολικού σωματικού βάρους, άρα στον 1 μήνα η απώλεια βάρους μπορεί να βρίσκεται κοντά στο 4% του συνολικού βάρους (Για παράδειγμα: Ένας άντρας βάρους 80kg μπορεί να έχει φυσιολογική απώλεια βάρους σε 1 μήνα τα 3,2kg)

Ωστόσο, ενδείκνυται το 70% της απώλειας βάρους να είναι λίπος.

Η συχνότητα των επισκέψεων καθορίζεται από την προσωπική προτίμηση του κάθε πελάτη, τους διατροφικούς στόχους, την παρακολούθηση που χρειάζεται και την συχνότητα αλλαγής των πλάνων διατροφής. Οι επισκέψεις μπορούν να γίνονται ανά βδομάδα, δύο φορές τον μήνα ή και μια φορά τον μήνα.
Η 1η επίσκεψη διαρκεί 45’-60’ καθώς γίνεται λήψη ατομικού ιστορικού (ιατρικό και διατροφικό), ανάλυση σύσταση σώματος, καταγραφή ανάκλησης 24ώρου και διατροφική εκπαίδευση. Οι επαναληπτικές επισκέψεις διαρκούν 30’ και ελέγχουμε την πρόοδο, συζητάμε τους προβληματισμούς μας και βρίσκουμε λύσεις που ταιριάζουν στον καθένα μας χωριστά. Διαμορφώνουμε την εικόνα που έχουμε για την ανταπόκριση του σώματος μας στο εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής μας ενημερώνοντάς το συνεχώς για να πετύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Σκοπός του γραφείου είναι να δημιουργήσουμε έναν νέο υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς στερήσεις, αισθήματα δυσφορίας και πείνας. Τα προγράμματα διατροφής είναι σχεδιασμένα στα μέτρα σας για να καλύπτεται την συνιστώμενη δόση θρεπτικών συστατικών που χρειάζεστε και ταυτόχρονα να πετύχετε όσο πιο άμεσα τον προσωπικό σας στόχο.

Τις μέρες προσαρμογής στο νέο πλάνο διατροφής ίσως να μην αισθάνεστε πλήρης κατά την ολοκλήρωση του γεύματος, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Με την τήρηση των γευμάτων και των οδηγιών μας η επίτευξη του στόχου σας δεν θα είναι “βουνό”.

Η απάντηση είναι, όχι. Εφόσον βρίσκεσαι σε ένα οικογενειακό περιβάλλον είναι απόλυτα κατανοητό και χρησιμοποιώντας αγνά τρόφιμα μπορούμε να πετύχουμε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής για όλη την οικογένεια. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση στην οποία μπορεί να χρειάζεται αποφυγή κάποιων συγκεκριμένων τροφίμων λόγω κλινικής πάθησης.

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας