Εξατομικευμένα Προγράμματα Διατροφής

Ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής μπορεί να απευθύνεται σε ασθενείς με κλινικά νοσήματα (όπως σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκία καρδιαγγειακά νοσήματα & υπέρταση, θυροειδή, δυσλιπιδαιμία, νεφροπάθεια, κοιλιοκάκη, φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου) , σε αθλητές και σε άτομα που θέλουν να βελτιώσουν την διατροφή τους και την εικόνα τους.

Μια εξατομικευμένη υπηρεσία διατροφής προσφέρει μια μεθοδολογία σχεδιασμού διαιτολογίου που λαμβάνει υπόψη τη σύσταση του σώματος, τις ατομικές ανάγκες (απαιτούμενες καταναλισκόμενες θερμίδες και λήψη απαραίτητων θρεπτικών συστατικών) και προτιμήσεις του ατόμου. Αυτό περιλαμβάνει την αξιολόγηση της υγείας (ιστορικό υγείας), τις διατροφικές του προτιμήσεις και απέχθειες, καθώς επίσης το ιστορικό φυσικής κατάστασης του πελάτη και τον τρόπο ζωής του.

Μια εξατομικευμένη προσέγγιση στο διατροφικό πλάνο ενός πελάτη/ ασθενή παρέχει μια ποικιλία διαδικασιών, όπως η σύνταξη εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής, οδηγίες για την επιλογή τροφίμων και τον τρόπο προετοιμασίας τους, και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας και της φυσικής κατάστασης.

Η χρήση ενός εξατομικευμένου πλάνου διατροφής μπορεί να βοηθήσει τον πελάτη να επιτύχει τους στόχους του για την υγεία του, να βελτιώσει την ενέργειά του ακόμα και να αυξήσει την αυτοπεποίθησή του. Επιπλέον, μπορεί να ενθαρρύνει τον πελάτη να αναπτύξει μια υγιεινή διατροφή ως μόνιμο τρόπο ζωής, με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για την υγεία του.

Καλέστε στο

Στείλτε email στο

Βρείτε μας

Τα προγράμματα διατροφής που συντάσσουμε αντικατοπρίζουν το ατομικό προφίλ και τις ανάγκες σας διαχωρίζοντας πάντα το στάδιο ζωής που βρίσκεστε, τις ανάγκες του οργανισμού σας για μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά συστατικά και τον στόχο που θέλετε να πετύχετε:

Είτε είστε παιδί, έφηβος, ενήλικας, εγκυμονούσα, θηλάζουσα, ηλικιωμένος, είτε ασχολείστε με κάποιο άθλημα, θέλετε να πάρετε ή να χάσετε βάρος, έχετε ανάγκη να μάθετε να τρέφεστε πιο υγιεινά ή πάσχετε από κάποιο νόσημα όπως η παχυσαρκία, αυτοάνοσα, καρδιαγγειακά, σακχαρώδη διαβήτη, δυσλιπιδαιμίες, νεφροπάθεια, κοιλιοκάκη, φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, τότε είστε στο σωστό μέρος και στα κατάλληλα χέρια καθώς έχουμε όλα τα εργαλεία και τις γνώσεις για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

“Η εξατομικευμένη διατροφική προσέγγιση είναι το κλειδί για την διευκόλυνση στο να ακολουθήσετε το πρόγραμμα διατροφή σας και στο να πετύχετε γρηγορότερα και πιο αβίαστα τα επιθυμητά αποτελέσματα!”

Συχνές Ερωτήσεις

Εδώ θα βρείτε απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις
που μπορεί να έχετε πριν την πρώτη σας επίσκεψη!

Εξαρτάται πάντα από τις ατομικές ανάγκες και το καθημερινό πρόγραμμα του κάθε ασθενούς. Θα διερευνήσουμε τις διατροφικές συνήθειες σας, τον αναμενόμενο στόχο σας και τις ειδικές ανάγκες σας όπως η ηλικία, το φύλο, ο βαθμός δραστηριότητας και οι ιατρικοί παράγοντες. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, θα προτείνουμε ένα εξατομικευμένο διατροφολογικό πλάνο, που περιλαμβάνει τις κατάλληλες ποσότητες τροφίμων και τα κατάλληλα χρονικά διαστήματα για τον καθένα.

Το ιδανικό βάρος είναι μια τιμή που καθορίζεται από διάφορους παράγοντες (ηλικία, φύλο, ύψος, σωματική σύνθεση και γενική υγεία) οπότε δε μπορεί να προσδιοριστεί χωρίς τις απαραίτητες πληροφορίες. Σε γενικές γραμμές, η μέση τιμή του εύρους φυσιολογικού ΔΜΣ (δείκτη μάζας σώματος) είναι το 21,7 και ως δεδομένο το ύψος σας, χρησιμοποιώντας τον τύπο ΔΜΣ= βάρος/ ύψος2 μπορούμε να βρούμε το ιδανικό σας βάρος χωρίς όμως να προσδιορίσουμε τις υπόλοιπες παραμέτρους. Μια ισορροπημένη διατροφή από έναν πιστοποιημένο διαιτολόγο, συστηματική σωματική δραστηριότητα και φυσιολογικός ύπνος, τα αποτελέσματα δε θα αργήσουν να επέλθουν.

Για να ξεκινήσετε μια διατροφική παρέμβαση με έναν διαιτολόγο πρέπει: Αρχικά να έχετε έναν στόχο και ένα κίνητρο για να σας ωθήσει στην επιτυχία. Έχοντας στο μυαλό μας το κίνητρο βαδίζουμε προς την επίτευξη του στόχου με πειθαρχία και συνέπεια. Αυτό σίγουρα θα μας βοηθήσει να έχουμε μια σταθερή πορεία προς την αλλαγή συνηθειών και μια επιτυχημένη διατροφική προσέγγιση!

Πρακτικά,

  • Καλό είναι να έχουμε κάποιες αιματολογικές και ορμονικές εξετάσεις του τελευταίου εξαμήνου.
  • Να είμαστε ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά το ιατρικό μας ιστορικό.
  • Να γνωρίζουμε ποιες είναι οι διατροφικές μας συνήθειες, οι προτιμήσεις και οι απέχθειες μας στο φαγητό.
  • Να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς
  • Να είμαστε διαθέσιμοι για συστηματική παρακολούθηση της προόδου μας

Το μέγεθος απώλεια βάρους ποικίλει ανάλογα τον μεταβολισμό του κάθε ατόμου, το ιατρικό ιστορικό και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) η ιδανική απώλεια βάρους σε εβδομαδιαία βάση κυμαίνεται στο 1% του συνολικού σωματικού βάρους, άρα στον 1 μήνα η απώλεια βάρους μπορεί να βρίσκεται κοντά στο 4% του συνολικού βάρους (Για παράδειγμα: Ένας άντρας βάρους 80kg μπορεί να έχει φυσιολογική απώλεια βάρους σε 1 μήνα τα 3,2kg)

Ωστόσο, ενδείκνυται το 70% της απώλειας βάρους να είναι λίπος.

Η συχνότητα των επισκέψεων καθορίζεται από την προσωπική προτίμηση του κάθε πελάτη, τους διατροφικούς στόχους, την παρακολούθηση που χρειάζεται και την συχνότητα αλλαγής των πλάνων διατροφής. Οι επισκέψεις μπορούν να γίνονται ανά βδομάδα, δύο φορές τον μήνα ή και μια φορά τον μήνα.
Η 1η επίσκεψη διαρκεί 45’-60’ καθώς γίνεται λήψη ατομικού ιστορικού (ιατρικό και διατροφικό), ανάλυση σύσταση σώματος, καταγραφή ανάκλησης 24ώρου και διατροφική εκπαίδευση. Οι επαναληπτικές επισκέψεις διαρκούν 30’ και ελέγχουμε την πρόοδο, συζητάμε τους προβληματισμούς μας και βρίσκουμε λύσεις που ταιριάζουν στον καθένα μας χωριστά. Διαμορφώνουμε την εικόνα που έχουμε για την ανταπόκριση του σώματος μας στο εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής μας ενημερώνοντάς το συνεχώς για να πετύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Σκοπός του γραφείου είναι να δημιουργήσουμε έναν νέο υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς στερήσεις, αισθήματα δυσφορίας και πείνας. Τα προγράμματα διατροφής είναι σχεδιασμένα στα μέτρα σας για να καλύπτεται την συνιστώμενη δόση θρεπτικών συστατικών που χρειάζεστε και ταυτόχρονα να πετύχετε όσο πιο άμεσα τον προσωπικό σας στόχο.

Τις μέρες προσαρμογής στο νέο πλάνο διατροφής ίσως να μην αισθάνεστε πλήρης κατά την ολοκλήρωση του γεύματος, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Με την τήρηση των γευμάτων και των οδηγιών μας η επίτευξη του στόχου σας δεν θα είναι “βουνό”.

Η απάντηση είναι, όχι. Εφόσον βρίσκεσαι σε ένα οικογενειακό περιβάλλον είναι απόλυτα κατανοητό και χρησιμοποιώντας αγνά τρόφιμα μπορούμε να πετύχουμε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής για όλη την οικογένεια. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση στην οποία μπορεί να χρειάζεται αποφυγή κάποιων συγκεκριμένων τροφίμων λόγω κλινικής πάθησης.

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας